za.14.oktTurbinezaal & Kelderzaal

Rebelle festival!

2de editie

Zin om bij te leren over seksuele gelijkheid en een goede gezondheidszorg voor vrouwen*? Dan zit je bij ons op de juiste plek. We beloven je een dag vol boeiende workshops en interessante gesprekken.

Het cliché wil dat vrouwen moeilijk tot een orgasme komen. Raymond van het Groenewoud zingt het luidkeels: “Meisjes, ze komen zelden klaar, meneer”. Wetenschappelijke data lijken dit te bevestigen. Tijdens heteroseksuele seks komt 95% van de mannen klaar, tegenover 65% van de vrouwen. Toch is er geen enkele biologische reden die dit verschil verklaart. Waar knelt dan het schoentje? Kom er meer over te weten tijdens ons panelgesprek rond vrouwelijk genot.

Naast vrouwelijk genot staat ook gendergevoelige gezondheidszorg op het programma. De oude Grieken dachten dat vrouwen eigenlijk ‘ingekeerde mannen’ waren. 2000 jaar later lijkt er soms weinig veranderd: nog steeds beschouwt de medische wereld vrouwen vaak als ‘kleine mannen’. Onderzoek is gebaseerd op het mannenlichaam, symptomen worden beschreven aan de hand van typisch mannelijke kl achten en dokters en wetenschappers gaan er al te makkelijk van uit dat de resultaten wel van toepassing zullen zijn op vrouwen. Andersom worden de klachten van vrouwen, in het bijzonder van vrouwen van kleur, niet serieus genomen of weggewuifd. Wat kunnen we doen om voor iedereen een goede gezondheidszorg te garanderen?

 

Praktisch

zaterdag 14 oktober 2023

  • Deuren: 12:30
  • Gratis inkom 

Meer info en inschrijven

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Niet alles maar veel begint bij luisteren


Can You See Us . Rhythm of Words Between Us


KERSTBOOM.BAL