vr.11.novTurbinezaal

Kansenspel . Vrouwendag

Een theatermonoloog op Nationale Vrouwendag

Een theatermonoloog vanuit het perspectief van een vrouw die omwille van haar vrouw zijn niet kan en mag doen wat ze zelf wil. Ze moet opboksen tegen haar eigen cultuur maar ook tegen die nieuwe cultuur die haar niet wil aanvaarden. Het is een vicieuze cirkel, een kluwen, een straatje zonder einde. Is het echt haar lot om in een hokje te worden geduwd en zich tot een specifieke rol te moeten beperken?

Onheil hangt als het Zwaard van Damocles in de lucht. De teerling wordt telkens opnieuw en opnieuw én opnieuw geworpen. Telkens als de dobbelsteen rolt zal er voor de vrouw iets veranderen en wordt er iets van haar verwacht. Met nare – soms fatale - gevolgen als ze zich niet wil schikken. Een harde confrontatie wacht … alea iacta est!

Via het interstedelijke dans- en theaterplatform MAF/WIPCOOP (Gent – Antwerpen - Brussel - Mechelen) presenteerden Nerkiz Sahin en Ülkü Dursun op 3 december 2021 in Minnemeers/NTGent een korte voorstelling van ca. 20' minuten. Het stuk werd goed onthaald en de tijd bleek rijp om het stuk verder uit te werken. Vandaag zien jullie het resultaat ... 

Aansluitend is er een panelgesprek met Nerkiz Sahin, Nazlı Pekmezci, Ümmü Yılmaz, Derya Selin Kazkondu en Ülkü Dursun.  Moderator van dienst is Birsen Taspinar. 

Org. Poëzie Verbindt in samenwerking met Cultuur Gent, MAP/WIPCOOP, Open Creatives Gent, Sankaa, Voem & De Centrale

Praktisch

vrijdag 11 november 2022

Deuren 19:30
Voorstelling 20:00 - 21:00
Panelgesprek 21:30
einde 23:00

Bestel gratis ticket(s) 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


MAKING MEN // Dunia Dance theatre


Okan Çabalar Stand Up