za.30.mrtTurbinezaal & Kelderzaal

Mambar Pierrette /// Nana Osei & Band . #AFF24

Afrika Filmfestival Gent 2024

20u00 . Turbinezaal

 • Film . Mambar Pierrette van Rosine Mbakam
  (Kameroen/België, 2023) (93 min.)
  Cast: Pierrette Aboheu, Cécile Tchana, Karelle Kenmogne, Fabrice Ndjeuthat, Marguerite Mbakop
  Gesproken: Bamiléké en Frans / Ondertiteld: Nederlands en Frans

  Douala staat in het teken van de start van het nieuwe schooljaar. Klanten verdringen zich in het atelier van Pierrette om de schooltenues voor de kinderen en ceremoniekleding af te halen. Pierrette is meer dan alleen een naaister, ze is ook de vertrouwelinge van haar klanten en van een generatie. Maar als hevige regens haar atelier dreigen onder water te zetten, één van de vele tegenslagen die haar te beurt vallen, moet Pierrette het hoofd boven water zien te houden.

  Slotbeschouwing door Schepen van internationale solidariteit, Hafsa El-Bazioui.

22u15 . Kelderzaal

 •  Slotconcert . Nana Osei & Band

  De jonge, getalenteerde harpluitspeler, zanger, percussionist en danser Nana Osei groeide op in Ghana, waar hij op jonge leeftijd de kunst van de seperewa (een Ghanese harpluit) leerde beheersen. Hij erfde de diepgewortelde muzikale tradities die al generaties lang binnen zijn familie werden doorgegeven. Nana Osei studeerde Ghanese muziek en dans aan de Muziekafdeling van de Universiteit van Winneba (Ghana) en verdiepte zich later ook in de traditionele muziek en dansen van het Akan-volk. Naast het bespelen van de seperewa voegt Nana tijdens zijn optredens de subtiele klanken van de mbira (duimpiano) toe, naast heel wat andere percussie-instrumenten zoals de dij- en waterkalebas, de Ghanese percussiedoos en bamboepercussie. Hoewel zijn muzikale roots in Ghana liggen, bouwt Nana Osei vandaag de dag een bloeiende artistieke carrière op vanuit Gent. Zijn muzikale repertoire omvat een scala aan genres, waaronder Highlife, Palmwine, Akom en Kundum muziek.

Afrika Filmfestival Gent is een initiatief van het Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent in samenwerking met De Centrale, Senegal Bantamba, KoumaLink, S-EAU-S SAHEL, HOURRA!!! Burkina Faso en uiteraard Afrika Filmfestival Leuven

www.afrikafilmfestival.be
www.africaplatform.ugent.be

 

Afrika Filmfestival Gent 2024

Praktisch

zaterdag 30 maart 2024

deuren 19:30
start 20:00

 • 20:00 - Film (Turbinezaal) . Mambar Pierrette (1u. 33 min.) 
 • 22:15 - Slotconcert (Kelderzaal) . Nana Osei & Band

vvk . € 15
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen . € 12
adk . € 18
kansentarief . € 3,60
 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


MAKING MEN // Dunia Dance theatre


Okan Çabalar Stand Up