do.13.oktTurbinezaal

Republiek van Angst . Hassan Khayoon

GEANNULEERD

Trailer

Het gaat nooit meer weg. Ze herinneren zich alles nog. Alsof het gisteren was. De gebeurtenissen, het geluid, de wanhoop en de beelden zullen ze nooit meer uit hun geheugen kunnen wissen. Die zijn voor altijd.

Twee vrienden ontmoeten elkaar in het badhuis. Ze komen uit hetzelfde land. Ze hebben dezelfde terreur en dreiging van hetzelfde regime ondergaan.
Hoewel hun ideeën verschillen, zijn ze het over één ding eens: de angst heerst, vijftien jaar na de omverwerping van het regime, nog altijd en overal. Manifest en onderhuids, in alle lagen van de samenleving.

Vroeger was er angst voor de leraar op school, de sjeik van de moskee of de heilige van de kerk, allen verbonden aan het gezag van de partij. Nu heerst de complete chaos: nieuwe regels, nieuwe partijen en vele nieuwe machthebbers. Je bent bang voor iedereen: de agent op straat of de soldaat die je kant opkijkt. Je verlaat je huis en realiseert je dat je je identiteitskaart vergeten bent. Angst overvalt je. Je kan op elk moment op een controlepost botsen en vernederd worden. Heb je pech, dan volgen een gevangenisstraf en foltering. 

Hassan Khayoon en Hassan Raad confronteren de ideeën en denkbeelden uit Republiek van Angst van schrijver Kanan Makiya met deze van hedendaagse reportagemakers. Ze filosoferen over de turbulentie van het leven en over hoe de werkelijkheid het voorstellingsvermogen overtreft.  Gewapend met ironie en cynisme vertellen ze over eigen ervaringen die ze nooit meer uit hun geheugen kunnen wissen. 

Over de maker
Hassan Khayoon is een Irakees-Belgische theatermaker en acteur. Na zijn theaterstudies in Bagdad, werkte hij als acteur en regisseur in het Iraakse Nationale Theater. Hij nam deel aan talloze Arabische theaterfestivals. In 2005 ruilde hij het Midden-Oosten in voor Europa. Na zijn deelname aan het uitwisselingsproject Bagdad-Berlin in Duitsland trok hij naar België, waar hij theater maakte voor Monty, Moussem en Zomer van Antwerpen.

concept, regie, scenografie . Hassan Khayoon
dramaturgie . Mike Van Alfen
tekst, spel . Hassan Raad en Hassan Khayoon
redactie . Sanne Huysmans
special guest . Rudi Vranckx
video . Tarik Hachem, Hamdan Saray, Hussein Shabeeb
muziek . Saskia Venegas, Dhafer Youssef, Le Trio Joubran
kostuumontwerp . Maaike Delsaerdt
assistent . Lara van Oudenaarde
fotografie . Bart Boodts
distributie . Sofie Vosk
Met dank aan . Gowie Roger Meeusen
productie . One Space
coproductie . Monty, Victoria Deluxe
met steun van . de Vlaamse overheid
met dank aan . het Oude Badhuis, hetpaleis, KunstZ.

Praktisch

donderdag 13 oktober 2022

deuren 19:30
concert 20:00

vvk: € 14
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 11
adk: € 17
kansentarief: € 3,40

Deze voorstelling werd geannuleerd

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Kruimeldief . in theater