zo.11.sepDe Centrale

Patrimonio Flamenco

Open Monumentendag 2022 meets Yuste Gent Flamenco

Reservaties open vanaf 29/8

Tegen de achtergrond van de oude generatoren en alternatoren, de vele elementen in art-decostijl en de groene emailsteentjes, wordt De Centrale gehuld in een mysterieuze en flamboyante flamencosfeer.

Benieuwd welke flamenco touch onze schuilkelder kreeg? Of hoe de oude turbinewielen van weleer de sierlijke bewegingen van de abanico (waaier) zullen belichten? Maak op een alternatieve manier kennis met de verborgen hoekjes van De Centrale, die via expressieve zapateados, harde of zachte palmas en onuitputtelijke ritmes als alegria, buleria of fandango van een warme Iberische gloed worden voorzien.

Op don 8, vri 9 en zat 10 september kan je achter de schermen van De Centrale terecht voor een uniek flamencoparcours, telkens om 22:30 na het Yuste Gent Flamencoconcert (betalend!).

Op 11 september organiseren we i.s.m. vzw Gadante onze jaarlijkse rondleidingen n.a.v. Open Monumentendag. Tijdens een rondleiding van ca. een uur nemen we je mee door de geschiedenis en evolutie van het gebouw. Hoe evolueerde de elektriciteitscentrale van weleer tot de muziekcentrale van vandaag? Dit jaar is flamenco onze culturele “generator".

Reservatie is verplicht en mogelijk via onderstaande link:

Gegidste rondleidingen (60’) om 11u - 12u - 13u - 14u - 15u - 16u

Co-organisatie vzw Herita, vzw Gandante en EDF Luminus.