DE CENTRALE is een interculturele organisator van (podium)kunsten, een open huis dat de artistieke expressies die voortspruiten uit de culturele diversiteit in Gent, Vlaanderen en Brussel een podium biedt, deze expressies uit de verborgenheid haalt maar tevens de erkenning en waardering ervan onderbouwt voor ruimere publieken en zo mee bruggen slaat binnen en tussen de diverse gemeenschappen. De Centrale is een boeiende cultuur- en ontmoetingsplek en bovenal een warm en bruisend nest met veel aandacht voor de kracht van diversiteit. ENTR is het café-restaurant van De Centrale.
Als restaurantmanager ben je de spil in het web van het restaurant. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, dat gasten tevreden zijn en dat het team goed functioneert. Als restaurantmanager ben je een echte duizendpoot met een groot verantwoordelijkheids-gevoel. Je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het restaurant en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Als geboren leider weet je hoe je het team kunt motiveren en inspireren. Je hebt oog voor detail en vindt het belangrijk dat de gasten een optimale ervaring hebben. Met jouw passie voor lekker eten en drinken, kennis van de laatste culinaire trends en jouw vermogen om je hoofd koel te houden in drukke situaties, weet je gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.
Als restaurantmanager heb je een breed takenpakket. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het restaurant. Je zorgt ervoor dat alles op tijd klaar staat en dat het team goed functioneert. Daarnaast houd jij je bezig met de administratie en de financiën. Ook ben je verantwoordelijk voor de inkoop en het voorraadbeheer. Verder heb je contact met leveranciers en zorg je voor een goede relatie met gasten. Je takenpakket is divers en omvat onder andere:
Functieomschrijving
- Verantwoordelijkheid dragen over de dagelijkse werking van ENTR
- Organiseren van de werkzaamheden in keuken, bar en zaal
- Het bewaken van de kwaliteit van het eten en de service
- Het bedenken en uitvoeren van marketingacties om meer gasten te trekken
- Stockopvolging, relatiebeheer leveranciers
- Opleiding, coaching en evaluatie van uw medewerkers
- Opvolging budgetten, foodcost
- Mee instaan voor de bediening in de bar en de zaal
- Zorgen voor een ontspannen sfeer en een goed contact met de klanten
- Structureel rapporteren aan de coördinatie van De Centrale (budget, personeel,..)
Jouw profiel
- Je hebt ervaring in de horecasector als leidinggevende
- Je functioneert als een echte People manager en hebt alles in je om een team te leiden
- Je bent flexibel (variabel uurrooster)
- Je bent klant- en resultaatgericht, gemotiveerd en stressbestendig
- Je bent ondernemend en je bent goed in plannen en organiseren
- Je hebt een oog voor details
- Je kan functioneren in een diverse en sociaal laagdrempelige omgeving
- Expertise in sociale economie en tewerkstellingsmaatregelen is een pluspunt
Wat bieden wij jou?
Deeltijds (80%) - onbepaalde duur - verloning volgens PC 302 Horeca
Interesse?
Stuur je CV en motivatiebrief naar tim.vanmarcke@stad.gent
Solliciteren kan tot 21.05.25