do.09.sepSint-Baafsabdij

Antonio Lizana Quintet + Myrddin!

YUSTE – GENT FLAMENCOFESTIVAL (2de editie)

In première op YUSTE-GENT FLAMENCO – Myrddin & Antonio Lizana delen voor het eerst samen het podium!!

ANTONIO LIZANA is éen van de meest gevierde vertegenwoordigers van de nieuwe flamenco-jazzscène uit Zuid-Spanje. Als jazzsaxofonist, flamencozanger en componist heeft hij de afgelopen drie jaar met zijn band meer dan driehonderd concerten gegeven in meer dan 30 landen.  Antonio Lizana groeide op in San Fernando - vlakbij Cádiz -  samen met Sevilla en Jerez de la Frontera de bakermat van de flamencozang. Vanaf jonge leeftijd werkte Lizana samen met talloze artiesten uit de omgeving. Hij was éen van de weinige Spaanse artiesten die een Amerikaans NPR Tiny Desk-concert opnam en werkte samen met artiesten als Arturo O’Farrill en Alejandro Sanz aan albums waarvoor ze vervolgens Grammy Awards ontvingen.  Antonio Lizana werkte ook samen met Snarky Puppy, Marcus Miller, Chano Domínguez, Alfredo Rodríguez, Ari Hoenig, Jorge Drexler, India Martínez, Jorge Pardo, Shai Maestro, Chambao, José Mercé, Josemi Carmona, Carmen Linares en Pepe Habichuela. De optredens van Lizana worden beschreven als een “adembenemende reis van flamenco-roots naar hedendaagse jazz”.

MYRDDIN DE CAUTER, de jongste zoon van Koen De Cauter, is een fenomeen. Op jonge leeftijd leerde hij klarinet spelen en legde hij een pad af langs jazz en gipsyswing, maar ook langs klassieke muziek en vele andere stijlen. Al heel vroeg smeedde hij zijn eigen persoonlijkheid op het instrument. Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Hij volgde les bij flamencomeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Enrique De Melchior en Rafael Riqueni. Myrddin is niet zomaar een flamencogitarist, maar een uitzonderlijk talent dat zowel technische virtuositeit als een diep lyrisch beleven tot een geheel weet te versmelten. Op zijn album ‘Rosa de Papel’ demonstreert hij zijn ongelooflijke vaardigheden als componist en gitarist, een bewijs dat grote flamenco-virtuozen niet noodzakelijk uit Spanje hoeven te komen.
Myrddin (flamencogitaar), David Sancho (piano), Shayan Fathi (drums), Jesús Caparrós (elektrische bas), Mawi de Cádiz (flamencodans en achtergrondzang), Antonio Lizana (saxofoon en zang).

Yuste is een initiatief van Alexander Gavilan, De Centrale, Buren van de Abdij en La Barraca, in samenwerking met Historische Huizen Gent, De Ingang, DKO Panta Rhei, vzw Tirando en GentsePassages.  Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Ambassade van Spanje in België, Spaanse Dienst voor Toerisme & Klara.

Praktisch

donderdag 09 september 2021

20:30 deuren
21:00 concert

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid