zo.23.aprTurbinezaal

Dodan

Eigentijdse interpretatie van Turkse en Koerdische klassiekers

Dodan Özer wordt gezien als een van de meest vooraanstaande muziekvernieuwers in Turkije.  Op zijn derde album vertolkt hij  Turkse en Koerdische traditionele klassiekers en anonieme liederen op eigentijdse wijze. Zijn zang is krachtig en vol en zijn stijl is hypnotiserend.
Dodan beheerst als geen ander de kunst van het improviseren en zijn timing, intonatie en interpretatie laten een bijzonder stemgeluid horen.  Met zijn betoverende stem en zijn muziek weet hij de luisteraars telkens opnieuw te beroeren.  
In 2019 vertolkte hij bij Theater RAST in Nederland met groot succes de rol van Mario Cavaradossi in de opera Tosca. De Theaterkrant schreef over Dodan onder meer het volgende: “Eigenlijk zou deze opera ook wel Cavaradossi kunnen worden genoemd, want Özer zingt de pannen van het dak”.  Voor de bekende Turkse TV serie Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz zong hij indringende nummers met traditionele en westerse invloeden. 
Dodan verbindt met zijn stem alle leeftijden en alle genres in de Turkse en Koerdische muziek.  Zijn artistieke interpretatie van klassieke volks- en popmuziek zette in een klap de Turkse muziekwereld op zijn kop.

DODAN . zang
Alper kekec . percussies
Eren Aksahin . saz/bağlama/sound-effects
Payam Ghasemi : basgitaar

Praktisch

zondag 23 april 2023

deuren 19:30
concert 20:00

vvk: € 13
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 10
adk: € 16
kansentarief: € 3,20

Tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)