za.02.aprTurbinezaal

FROM SYRIA TO HELLAS

FIDDLERS ON THE MOVE

GHENT FOLK VIOLIN PROJECT (GFVP)

GFVP brengt eigentijdse folk en wereldmuziek van de Vlaamse klei tot Aleppo en Homs, gekruid met een vleugje klassiek en jazz. Composities van Munir Bachir, Anouar Brahem, Elias Bachoura en Wouter vandenabeele maar ook traditionele Belgische en Griekse melodieën, vermengd met taqsims en improvisaties.  Speciaal voor FIDDLERS ON THE MOVE werkt GFVP samen met Elias Bachoura en Shalan Alhamwy (twee schitterende Syrische muzikanten) en de Griekse muzikante Veny Argyriou.

Naomi Vercauteren, Shalan Alhamwy en Wouter vandenabeele (violen), Jasmijn Lootens (cello), Jeroen Knapen (gitaar), Elias Bachoura (oed) en Veny Argyriou (santouri)

KYRIAKOS GOUVENTAS & VASILIS SMANIS

Kyriakos Gouventas studeerde viool aan het Conservatorium van zijn geboortestad Thessaloniki.  Hij werkt voor het Staatsorkest van Thessaloniki en diverse kamermuziek ensembles en is lid van het stedelijk ensemble van de traditionele muziek.
Kyriakos treedt vaak op met vertegenwoordigers van de traditionele Griekse muziek.  Hij is lid van de door Kostas Vomvolos geleide groep Primavera en Salonico. Hij werkte mee aan meer dan zestig albums (o.a. met Lizeta Kallimeri, Savina Yannatou en Kostas Pavlidis) en speelde samen (rebetiko) met zangeres Maryó. Hij is ook een van de oprichters van het folkorkest Estudiantina. Voor dit concert laat Kyriakos zich begeleiden door zanger en laouto-speler Vasilis Smanis.

Praktisch

zaterdag 02 april 2016

19:00 > Inleidend gesprek over "viool in de niet-klassieke muziek"

20:00 > GHENT FOLK VIOLIN PROJECT (SYR/BEL/GRE)

21:00 > KYRIAKOS GOUVENTAS & VASILIS SMANIS (GRE)

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz