za.16.oktTurbinezaal

ZEYNEP BAKŞİ KARATAĞ

Live vanuit De Centrale

Traditionele nummers in een origineel nieuw jasje
De muziek van Zeynep Bakşi Karatağ is een mix van vele genres zoals pop, rock, soul, elektronica en uiteraard traditionele Anatolische muziek.  Zeynep Bakşi Karatağ bracht in 2019 verschillende singles uit waarvan "Adaletin bu mu dünya" – met meer dan 9 milj. hits op Spotify – veruit de populairste is.

Zeynep Bakşi Karatağ - zang
Fethi Ak - percussie
Gürsoy Tanc – elektrische & akoestische gitaar
Murat Karatag- keyboards
+ Mutlu Kızılgedik - bağlama & cura

"Mijn eerste plaat" Mozaik "was een soort avontuur voor zowel mij als mijn man. We begonnen muziek te maken zonder te weten waar het ons heen zou kunnen leiden. We dachten dat het geweldig zou zijn om al deze oude en traditionele nummers naar een ander, moderner niveau te tillen, wat ook interessant kan zijn voor een jongere generatie.  En ik denk dat heel wat mensen verrast waren om deze nummers op een totaal andere manier te horen. De respons was dan ook overweldigend en bemoedigend. Dus besloten we verder te gaan …”

Zeynep Bakşi Karatağ stond op de affiche van Istanbul Ekspres #11.  Het concert moest plaatsvinden op 21/11/20 maar werd - omwille van u weet wel wat - afgelast.  We hadden gehoopt om op 23 mei een concert te kunnen organiseren met (beperkt) publiek maar ook dat plan moesten we laten varen ... en het concert in mei was enkel online te volgen via het YouTube-kanaal van De Centrale (nog steeds te bekijken!).

Maar vandaag kunnen Zeynep Bakşi Karatağ en groep dan toch hun lachverwachte opwachting maken op het podium van de Turbinezaal ... eindelijk!  

Praktisch

zaterdag 16 oktober 2021

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid