vr.06.oktKelderzaal (staand)

GAÏSHA . ANA AÏCHA ALBUM TOUR

Oriental Groove and Psychedelic Sounds

Welkom in de wereld van Gaïsha, een boeiende samenwerking tussen de Belgisch-Marokkaanse Aïcha Haskal en (ex-)leden van Absynthe Minded, Sylvie Kreusch, De Beren Gieren en Va Fan Fahre. Hun diverse achtergronden komen samen in een betoverende smeltkroes van stijlen, een unieke mix van oriëntaalse en psychedelische grooves met een Brusselse twist.

De groep bracht in de lente hun debuutalbum uit bij Zephyrus Records.  Ga mee op hun hypnotiserende reis langs oriëntaalse grooves en psychedelische funk terwijl je je onderdompelt in hun meeslepende muzikale wereld.

Een van de opvallende tracks van het album is "Ana Aïcha", uitgebracht als voorproefje eind 2022. Dit nummer is een eerbetoon aan de naam van de zangeres, die "vrijheid" betekent. Aïcha's rebelse stem komt op tegen de onderdrukking van vrouwen en pleit voor gendergelijkheid. De melodie vangt op meesterlijke wijze de essentie van dit protest, met overgangen van intieme nostalgie naar opzwepende ritmes.

In februari 2023 bracht Gaïsha "Gand la nuit" uit, een mysterieuze Franse ballade met een funky twist. Het nummer vertelt het verhaal van nachtelijke avonturen in hun geliefde stad Gent, en creëert een intrigerende muzikale ervaring.

"Ya Majnoun", de derde single van het album, gaat over het concept "bezeten zijn". Het woord "Majnoun" betekent "de bezetene" en het nummer verkent de verschillende fases in het leven waarin we ons allemaal kunnen identificeren met dit gevoel, of het nu bezetenheid door liefde, de duivel, het leven of passie is. De dynamische en ritmische uptempo compositie, samen met de funky vibes en feel-good melodieën, vangen perfect deze identificatie.

Laat je onderdompelen in de betoverende klanken van Gaïsha, waar oriëntaalse groove en psychedelische elementen samensmelten met een Brusselse twist, en creëer een onvergetelijke muzikale ervaring.

  • Aïcha Haskal: Zang
  • Michael De Schryver (Va Fan Fahre, Proyecto Secreto): Synthesizer, Orgel
  • Lieven Van Pee (Echoes of Zoo, De Beren Gieren): Bas
  • Renaud Ghilbert (Absynthe Minded): Viool
  • Eduardo Vega (Va Fan Fahre, Antwerp Gipsy Ska Orchestra): Gitaar
  • Falk Schrauwen (Compro Oro, Sylvie Kreusch): Percussie
  • Nico Leonard (Victor Rice Septet, Moon Invaders): Drums

Praktisch

vrijdag 06 oktober 2023

deuren . 19:30
concert . 20:00

vvk: € 10
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 7
adk: € 13
UitPas kansentarief: € 2,60

EARLY BIRDS : € 5 (beperkt in aantal & tijd) 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


HELENA & PABLO CASELLA


ME YE JAM #1 . Powered by Joram Kundé Boumkwo


BABA ZULA IN CONCERT