zo.05.meiJAGO

HIDIRELLEZ 2024

Kubat . Sinem Tapmaz & Gasten . Groep Tornado

Turkse gemeenschappen over de hele wereld vieren met Hıdırellez het begin van de lente. Hıdırellez is de Turkse naam voor het lentefeest, maar de traditie komt voor onder verschillende namen bij verschillende bevolkingsgroepen. Onder andere bij de Roma, in de Balkan en in Centraal-Azië bestaan sterke Hıdırellez-tradities en ook heel wat Gentenaren met een migratiegeschiedenis vieren dit feest.

Kubat, idool van de Turkse folkpop

Kubat wordt vaak in één adem genoemd met Turkse supersterren als Arif Sag en Belkis Akkale.

Ramazan Kubat, geboren op 4 oktober 1974 in Antwerpen, beter bekend als Kubat, is niet alleen een Turkse folkzanger en componist, maar ook een pionier in het gebruik van elektronische instrumenten in zijn muziek. Zijn unieke stijl heeft hem tot een onbetwiste grootheid gemaakt in de Turkse folk-popscene. Opgegroeid in Antwerpen als een erfgenaam van de Kubat-familie uit Emirdag (met vertakkingen in Gent, Antwerpen en Brussel), maakte Kubat aanvankelijk naam als zanger op bruiloften.

Maar Kubat volgde uiteindelijk zijn roeping naar Turkije, waar hij nu een grote  populariteit geniet en duizenden albums heeft verkocht. Dompel jezelf onder in zijn betoverende muziek en laat je meeslepen door de meester van de Turkse folkpop. 

Sinem Tapmaz & Gasten

Sinem Tapmaz nodigt jonge talenten uit voor haar concert op Hidirellez en brengt met deze gelegenheidsgroep covers van populaire Turkse popsongs en volksmuziek.

Groep Tornado 

 

Deze editie van Hıdırellez kwam tot stand dankzij de participatie van DURAN CONTAINERVERHUUR, iZCi MOTORS, DESIGN HOME, SOLIDARIS en AKDENiZ.

Praktisch

zondag 05 mei 2024

12:00 - 20:00

GRATIS INKOM

 • ADRES 
  JAGO
  Alfons Braeckmanlaan 2
  9040 Gent (Sint-Amandsberg)
   
 • HOE BEREIKEN?
  Openbaar vervoer
  Routebeschrijving - met de bus: Neem lijn 12a (of 78) vanaf Dampoort richting Oostakker en stap af aan de halte ‘Sint Amandsberg-Jef Crickstraat’ (ter hoogte van het kruispunt): daarna nog 100 meter te voet af te leggen. Voor alternatieven raadpleeg je best de routeplanner van De Lijn (Routeplanner - De Lijn)

  Shuttledienst 

  P+R OOSTAKKER (Carrefour) ⇄ JAGO; om de +/- 15', van 12:00 tot 21:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT