zo.28.janTurbinezaal

JOKKE SCHREURS QUARTET - DJANGOFOLLLIES *

Wannes meets Django

Wannes meets Django

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.
Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten. Met hun project ‘Wannes meets Django’ willen ze aantonen dat de geleverde composities van het instituut Wannes Van de Velde zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin. Ze hopen hiermee ook de kwaliteiten als componist van de zanger-troubadour beter te doen appreciëren. Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van de muziek van Django. Nu voegt hij er die van Wannes aan toe. Hij speelde o.a. met Warre Borgmans, Tanguedia, Miel Cools en Guido Belcanto en een paar keer met Wannes zelf.
Multi-instrumentalist Sam Vloemans is een creatieve duizendpoot die we niet zomaar in een hokje kunnen duwen. Geboren in Curaçao kreeg hij de Zuid-Amerikaanse muziek met de paplepel mee, maar evengoed verrijkte hij zich met jazz, soul en pop. Hij speelt trompet, bugel, percussie en timbales, schrijft eigen composities en arrangeert werken.
Bassist en vocalist Henk de Laat speelde o.a. met Enrique Tarde, Denise Jannah, Shirley Bassey, Pieter Embrechts, Bob Mallach, Sabien Tiels en Bob Mincer.
Luc Vanden Bosch heeft reeds meerdere laureaatprijzen op zijn naam staan (Jazz-Hoeilaart en AVRO-Jazz). Dit gaf hem de kans om als freelance percussionist in het BRT Jazz Orkest te spelen onder leiding van Etienne Verschueren. Hij speelde samen met Vaya con Dios, Rony Verbiest, Olla Vogala, Johan Clement Trio, Arne Van Coillie Trio, ...
Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen? Dit misschien ...

Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (contrabas, scat), Luc Vanden Bosch (drums, percussie) & Sam Vloemans (trompet).

“Django heeft iets gedaan wat maar weinigen kunnen. Hij was zo groot dat hij op zijn eentje een muziekgenre (Hot-Club Jazz of Gypsy swing) heeft doen ontstaan. Hij was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende originele en tijdloze manier dat men werkelijk van genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.” (Waso De Cauter)

De vzw ‘De Vrienden Van Brosella’ is voor de 24ste keer de initiatiefnemer van een zeldzaam ‘verjaardagsfeest’ van de geboorte van Django Reinhardt, gecoproduceerd met Les Riches Claires’. Het festival vindt plaats op 29 verschillende locaties, waaronder De Centrale.

*MIX nu zelf uw MUZIEK A LA CARTE

Tijdens het seizoen 2017-2018 kan je kiezen voor een à la carte abonnement.  Kies uit verschillende concerten en stel zelf je gepersonaliseerde *MIX samen.  Op die manier geniet je van een extra mooie korting.

Let wel op het *MIX label ! Niet alle concerten komen dus in aanmerking!

Mini*MIX = Vanaf 3 concerten => 10% korting
Midi*MIX = Vanaf 5 concerten => 15% korting
Maxi*MIX = Vanaf 9 concerten => 20% korting

EEN GREEP UIT DE *MIX-CONCERTEN ... KLIK HIER

OPGELET : *MIX-abonnementen enkel aan de balie van UITBUREAU of telefonisch 09 233 77 88

Praktisch

zondag 28 januari 2018

deuren: 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)