vr.12.janKelderzaal (staand)

KABUNGA . GRATIS CLUBCONCERT!

Unieke mix van Bwa-traditie en eigentijdse dansbare grooves

Kabunga dompelt je onder in de eeuwenoude muziektraditie van de Bwa, een bevolkingsgroep uit Mali en Burkina Faso. Bron van inspiratie zijn de Deni ritmes die je hoort na het binnen halen van de oogst, wanneer er tijd is voor ontspanning en plezier. Kabunga combineert traditionele drums met moderne instrumenten, en vervlecht de Bwa-muziek met andere Afrikaanse ritmes, jazz en blues tot een verrassende sound die doet denken aan Fela Kuti’s welbekende Afrobeat. Trouw aan de Bwa-traditie zijn Kabunga’s optredens een heerlijk bruisende viering van het leven vol aanstekelijke, dansbare grooves.

Kabunga is een project van de Malinese artiest Zonatan Dembele, zanger-bassist bij o.a. Rokia Traoré. Zonatan was al meer dan eens te gast bij De Centrale, met zijn eigen project maar ook featuring bij Kwame Mülzz, Steven De Bruyn en Roland Van Campenhout.  Hij is ook één van de zes residenten(*)  die dit seizoen artistiek aan de slag gaan in De Centrale. 

Their music is uplifting and original, almost like Highlife. Blistering guitar lines remind you of the likes of Lobi Traore, while the vocals soar and have a nice vibe, almost like psychedelic music of a bygone era. One of the most promising and authentic bands, we have heard for years. (Spot on Mali Music)

 

(*) Haroun Iqbal, Adja Fassa, Kunde, Kenan Erer, Milad Mohammadi en uiteraard Zonatan Dembele zelf.

Praktisch

vrijdag 12 januari 2024

deuren 19:30
start 20:00

Bestel je gratis tickets vooraf of kom op de avond zelf

Bestel gratis ticket(s)

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Guedra Guedra + Lavito + DJ Bear Bones Lay Low


TURKISH KEBAP . VOLZET


YENİ TÜRKÜ