za.24.sepHerberg Macharius

KYRIAKOS GOUVENTAS TRIO FT. KAITI KOULLIA

Traditionele liederen van de Egeïsche Zee

Meesterviolist Kyriakos Gouventas is een allround muzikant en een gewaardeerd lid van het ‘Thessaloniki Ensemble of Traditional Music’ en van ‘Primavera en Salonico’ van Savina Yannatou. Daarnaast treedt hij zeer veel op als gastmuzikant bij andere populaire Griekse zangers en muzikanten.  Hij is (mede)oprichter van  "Estoudiantina", een ensemble dat een stevige reputatie binnen de Griekse volksmuziek, vooral  wat betreft de uitvoering van het Klein-Aziatische muzikale erfgoed. Kyriakos staat ook bekend voor zijn uitgebreide rebetika-repertoire. 

Kyriakos Gouventas is een graag geziene gast in De Centrale en was hier al verschillende keren te gast.  Voor dit concert deelt hij het podium samen met zangeres Kaiti Koullia en luitspeler Vasilis Smanis.  Het trio brengt een mooie bloemlezing van de muzikale tradities van de Egeïsche Zee.

Kaiti Koullia is afkomstig van Kalymnos, een van de Dodekanesos-eilanden. Ze werkte samen met bekende artiesten zoals Yanis Voglis, Mariza Koch, Chronis Aidonidis, George Dalaras, Dimitra Galani, Lavrendis Mahairisas, Glykeria, Savinna Yanatou, Pandelis Thalassinos, Christos Tsiamoulis, Orfeas Peridis en vele anderen.  

Voor meer info over leven en werk van Kaiti Koullia verwijzen we graag door naar de onovertroffen website  www.skopos.be, dé place to be voor elke liefhebber van de betere Griekse muziek!

In samenwerking met Buren van de Abdij en Historische Huizen Gent

Praktisch

zaterdag 24 september 2022

deuren 19:30
concert 20:00

Dit concert vindt plaats in Herberg Macharius en niet in de Sint-Baafsabdij zoals eerst aangekondigd !

vvk: € 9
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 6
adk: € 12
kansentarief: € 2,40

Toegankelijkheid: Herberg Macharius is jammer genoeg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
meer info

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KAPOW presents Anthea & Cobus


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024