do.23.febTurbinezaal

LA LETTRE A #03 | Dyab Abou Jahjah

Pleidooi voor radicalisering

Onder de noemer La Lettre A organiseren Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale een literair project met een focus op werk van auteurs met een migratieachtergrond.
Ons taalgebied kent veel uitstekende jonge en oudere schrijvers, maar de stem van auteurs met een migratieachtergrond horen we iets te weinig. Toch zitten er in de lagere scholen in onze steden steeds meer kinderen met een migratieachtergrond op de banken. Ook zij worden de lezers en verhalenvertellers van morgen. Literatuur is een uitgelezen middel om andere en nieuwe stemmen hun perspectieven op de wereld te laten verkondigen.

In het seizoen 2016-2017 slaan Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale de handen in elkaar. We organiseren 4 literaire avonden waarbij telkens een auteur met een migratieachtergrond zijn of haar boek komt voorstellen en bespreken. Elke avond wordt ingeleid door een toonaangevende stem die het geloof in een veerkrachtige en diverse samenleving vertegenwoordigt.

Voor deze 3de sessie komt Dyab Abou Jahjah naar De Centrale.

Dyab Abou Jahjah zoekt aansluiting bij de radicale stemmen in het politieke debat: om verandering mogelijk te maken pleit hij voor een meer fundamentele bevraging van de grondslagen van onze maatschappij. Hij maakt daarbij een onderscheid tussen utopisch radicalisme, reactionair radicalisme en constructief radicalisme, waarbij hij overtuigd kiest voor de laatste vorm.

Dyab Abou Jahjah is geen zachte heelmeester. Zijn Pleidooi voor radicalisering is een uiterst urgente oproep om onze diepste vanzelfsprekendheden in vraag te stellen.

Praktisch

donderdag 23 februari 2017

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz