di.23.meiENTR

Lara & Nana

een bijzondere muzikale ontmoeting

Een muzikale ontmoeting tussen 2 bijzondere artiesten: Lara Rosseel en Nana Osei-Twum Barima.

Lara Rosseel heeft een bachelor gitaar en cello aan het Lemmensinstituut in Leuven op zak maar uiteindelijk zou de contrabas haar muzikale carrière bepalen. Ze is al enkele jaren een vaste waarde in de Belgische jazzscene, denk aan Chris Joris Band, Pierre Van Dormael Quartet, Naima Joris Band, Room 13 Orchestra, Helder, Old Salt, Barnill Brothers en uiteraard haar eigen Quintet. Ze is daarenboven stadscomponist van de Stad Gent voor de periode 2023-2024.  Wie Lara binnenkort aan het werk wil zien met haar Orchestraproject ARK moet zeker naar Gent Jazz deze zomer (Branford Marsalis krijg je er gratis bij!). 

De jonge getalenteerde harpluitspeler, zanger, percussionist en danser Nana Osei-Twum Barima komt uit Ghana. Op jonge leeftijd ontdekte hij de seperewa-harpluit, een prachtig klinkend instrument dat je absoluut wil horen. Hij vervlecht verder in zijn voorstellingen de subtiele mbira (duimpiano) met een scala aan percussie zoals de dij- en waterkalebas, de Ghanese percussiebox én bamboe-percussie. Nana neemt zijn publiek steevast mee in een spannend muzikaal parcours.

Een niet te missen artistieke ontmoeting.

Foto's Shalan Alhamwy, in het kader van de fotoreeksen "Music & Fashion > inkomhal De Centrale" (Lara Rosseel) en "Melodies in Motion > tijdelijke expo in ENTR" (Nana Osei-Twum Barima)

Praktisch

dinsdag 23 mei 2023

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT