za.18.mrtTurbinezaal

Nowruz 2023 m/ Norou Ensemble

Nieuwe dag, nieuwe hoop

Nowruz, een van de oudste en belangrijkste nieuwjaarsfeesten in Iran, Afghanistan en tal van andere Centraal-Aziatische landen, kondigt het begin van de lente aan. Het woord Nowruz betekent “nieuwe dag”, terugkeer van het licht. Tijdens Nowruz zijn alle mensen gelijk, ongeacht hun ras, religie of geslacht. Voor een kort moment worden dag en nacht, duisternis en licht, even lang en sluiten ze vrede. Op zaterdag 18 maart vieren we Nowruz met een concert van het Norou Ensemble, opgedragen aan de vrouwen die vechten voor hun rechten en hun vrijheid. Ondanks de pijnlijke gebeurtenissen in twee belangrijke Nowruz-landen (in Iran worden de vrouwen verplicht om een hoofddoek te dragen, en in Afghanistan mogen ze zelfs niet meer naar school gaan), willen we dit jaar toch nieuwjaar vieren om zo een klein lichtpuntje in de duisternis te creëren. Elkaar steunen, solidariteit en verbondenheid zijn immers kernwaarden van het feest. Daarnaast staat Nowruz symbool voor het overwinnen van donkere dagen en moeilijke tijden.

Norou Ensemble

Milad Mohammadi . tar, oed en composities
Amin Azizi . zang en tanbur
Pourya Jaberi . daf

In de zaal zal werk te zien zijn van de Iraanse kunstenares Maryam Salamat en een Haft Sin tafel, met 7 typische Perzische ingrediënten ter gelegenheid van Nowruz.

Het programma van Nowruz 2023 kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sohrab Jabbari en met steun van het Belmundo Festival.

Praktisch

zaterdag 18 maart 2023

deuren 19:00
concert 20:00

vvk €13
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10 €10
adk €16
kansentarief €3,20

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT