vr.22.mrtKelderzaal (staand)

Ollin Kan - Petrichor . Gratis Clubconcert

Een nieuw muzikaal avontuur over de grenzen heen ft. Renato Marquez

Ollin Kan is het nieuwe muziekproject rond Renato Márquez, violist met Belgisch-Mexicaanse roots. Tijdens de corona pandemie begon Renato te schrijven aan een album waarbij hij zijn creatieve zelf de vrije loop liet gaan. Het resultaat is Petrichor, een eclectische plaat met Zuiderse, Oosterse, klassieke en Westerse invloeden.  Renato startte zijn carrière op zeer jonge leeftijd als violist en gitarist. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader, saxofonist Luiz Marquez. Renato maakte de voorbije jaren deel uit van de live band van de internationaal bekende Franse dj Klingande, waarmee hij de hele wereld rondtoerde. Zo trad hij onder andere op op Tomorrowland, Lollapalooza, Ultra Music Festival (Miami), Tomorrowland Winter, Rock Werchter, South West Four (UK), EDMC (Mexico), Corona Sunsets (Zuid-Afrika en Colombia), …
Daarnaast werkte Renato ook samen met andere artiesten als Kungs, Bakermat, CJ Bolland, Magnus, Mezcal, Afro Brothers, Het Gespuis, Bruno Deneckere, Derek, Henri Pfr, Sophia, Eric Anderson en vele anderen.

Live brengt Ollin Kan deze eigenzinnige muziek geflankeerd door enkele rasmuzikanten/goede vrienden Steven Vergauwen (gitaar), Stijn Tondeleir (basgitaar) en Eric Bosteels (drums).  Ollin Kan laat zich niet eenvoudig vatten in één muziekgenre, maar hierin zit dan ook de frisheid en uitdaging voor de muziekfan. Het brengt de luisteraar in een nieuwe wereld die je niet onberoerd laat en laat wegdromen naar een Petrichor universum.
 

Ollin Kan betekent "God van de Wind; Eeuwige Beweging" in het Azteeks, terwijl Petrichor verwijst naar 'de geur na zomerse regen'.

Praktisch

vrijdag 22 maart 2024

deuren 19:30
start 20:00

Bestel je gratis ticket op voorhand indien je zeker wil zijn, of probeer de avond zelf (als er nog voldoende plaats is).

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


İkİ kapılı handa bİr usta


Dubbelconcert m/ Erhan Uslu & Deniz Güneș (GRATIS)


Sİnem Özdemİr​​​​​​​ Göçerİ // YUDUM