vr.13.decTurbinezaal

OSAMA ABDULRASOL ENSEMBLE * RUMI PASSION (#1)

Een roetjsbaan van grenzeloze liefde

Al meer dan 750 jaar blijven de literaire werken van de Perzische dichter en soefimysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Veel van zijn inzichten kwamen er door de ontmoeting met zijn mentor Shams-e Tabrizi. Onder meer door die relatie, ontwikkelde Rumi zich tot een meesterschrijver. Als Shakespeare van de Arabische wereld, spreken zijn gedichten vandaag nog steeds tot de verbeelding. Zo heeft hij het onder meer over hedendaagse thema’s als migratie, mentale gezondheid en tolerantie.

Het ensemble onder leiding van Osama Abdulrasol grijpt Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met Shams-e Tabrizi aan voor dit allesomvattend schouwspel. Gecombineerd met een uniek decor, muziek, choreografie en poëzie.

Wij brengen Rumi dichter bij het publiek, zijn werk en innerlijke revolutie laten we (her) ontdekken. Dat doen we met een totaalervaring van muziek, dans, poëzie en nieuwe composities. Iraaks-Belgisch componist Osama Abdulrasol is de drijvende kracht achter dit concept en stelde een muzikaal ensemble samen. Aangevuld met een hoogstaand artistiek team, brengt het collectief de tocht van Rumi tot leven. In een wereld vol uitdagingen bieden we een moment van reflectie en samenzijn, waarbij liefde de rode draad is die ons allen verbindt.

Osama Abdulrasol (qanun, oed, composities),
Farnoosh Khodadadeh (daf, zang, tekst/poëzie),
Pelin Başar (ney, zang),
Shahab Azinmehr (tar, setar, zang),
Damla Aydin (cello),
François Taillefer (multi-percussie),
Khaled Al-Hafez (zang),
Griet Desutter (poëzie, verteller)

Filip Standaert (regie)
Işıl Bıçakçı (choreografie, dans)
Alexander Ronsse (licht- en video-ontwerp)
Jonas Slaats (adviseur dramaturgie)
Inge Coleman (kostuums)

Een productie van Ha Concerts, De Centrale, Voem vzw, Cluster, Evil Penguin TV en Handelsreizigers in ideeën. Met de steun van Stad Gent, Vlaanderen en Tax Shelter.

Praktisch

vrijdag 13 december 2024

deuren . 19:30
start . 20:00

vvk . € 22
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10 . € 19
adk . € 25
UitPas kansentarief . € 5

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)