do.28.sepKelderzaal

PERFORMANCE DESPERATLY IN NEED OF AN AUDIENCE

The Arab Puppet Theatre Foundation (Beiroet)

Dit bitterzoete verhaal speelt zich af in een door oorlogen verscheurd land, waar de mensen zich moeizaam maar noodgedwongen staande proberen te houden.  Maar hoe lang houden ze dit banale en gevaarlijke (over)leven nog vol?  Kunnen ze niet beter hun hele hebben en houden - huis, familie, geliefden en vrienden - achterlaten? Vluchten naar de overkant van de zee lijkt de enige troefkaart die ze nog in handen hebben, in de hoop dat kleine sprankeltje hoop én hun menselijkheid terug te vinden. 

Deze “stomme” opvoering breekt met de regels van het klassieke poppentheater wanneer zelfs de  rekwisieten en delen van het decor dienst gaan doen als poppen. Van de verschrikte boerderijdieren over babbelzieke raketten en irritante kartonnen bommenwerpers tot de depressieve reiskoffer, die volledig gepakt en gezakt is maar weigert te vertrekken ...

Het stuk wordt gebracht door 'The Arab Puppet Theatre Foundation', een poppen-theater-gezelschap uit Beiroet (Libanon).
(Poppen)spelers van dienst zijn Mahmoud Al-Hourani (auteur/regisseur van het stuk + medeoprichter en directeur van APTF), Eyad Hourani, Mariam Balhas en Rakan El-Khalil.

co-org. Arts Canteen (London) en Zephyrus Music (Gent)

Praktisch

donderdag 28 september 2017

deuren 19:30
voorstelling 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid