wo.19.oktPoëziecentrum

POËZIE RENDEZ-VOUS (100%MAROC)

MUSTAFA SITOU

In de reeks Poëzie Rendez-Vous ontvangt het Gentse Poëziecentrum maandelijks een bijzondere dichter(es) die vertelt over zijn/haar oeuvre en voorleest uit eigen werk. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de boeiendste dichters van het moment. In het kader van 100%MAROC is Mustafa Stitou te gast op de sfeervolle zolder van het Poëziecentrum.  Mustafa Stitou werd in 1974 geboren in Tetouan en groeide op in Lelystad. Hij woont en werkt in Amsterdam, waar hij in 2009 een jaar lang stadsdichter was.

Op 19-jarige leeftijd debuteerde hij met de bundel Mijn vormen. Daarna volgden Mijn gedichten (1998), Varkensroze ansichten (2004), bekroond met de VSB Poëzieprijs, en Tempel (2013), waarvoor hij de Awater Poëzieprijs kreeg.

Poëzie Rendez-Vous is een laagdrempelig, gratis poëzieprogramma dat maandelijks over de middag plaatsvindt in Poëziecentrum. Onder het oude dakgebinte van Het Toreken vertelt een dichter over zijn/haar oeuvre en dichterschap. Hij/zij leest tussendoor en beantwoordt vragen uit het publiek. Poëzie Rendez-Vous biedt een uitgelezen kans om een dichter van dichtbij te leren kennen in een gezellige en intieme sfeer.

Co-organisatie Poëziecentrum Gent

Praktisch

woensdag 19 oktober 2016

12:15 –13:15

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz