za.12.novKelderzaal

Rare Akuma + Majé

+ introducing Music on Wheels

Rare Akuma

Rare Akuma is een van dé rising stars van de Belgische hiphopscene. Lefto selecteert hem in 2018 nog voor ‘Made in Belgium’ en in 2019 ontvangt hij de Chase Award voor Beste Belgische Urban Artist tijdens de Red Bull Elektropedia Awards. Van Londen tot in de VS gonst zijn naam in het Undergroundcircuit en met miljoenen streams op Spotify gaat zijn carrière pijlsnel de goede richting uit. Zwangere Guy noemt hem gewoon "de interessantste artiest die ik de laatste jaren in België ben tegengekomen”. Op Wie Is Guy? maakte hij de beats van de snoeiharde afsluiter U Ma Is U Pa en op Brutaal maakte hij Guttergang II. Voor zijn eigen (2de) album ‘dirtytwominus’ - met een knipoog naar de Belgische landcode +32 - werkt hij samen met Yung Mavu, DVTCH NORRIS, Tsar B, KRANKk en Kleine Crack. Naast dark trap, gangstarap, hiphopknallers en experimentele noise passeren ook geluiden die niks met hip-hop te maken hebben de revue. Regels zijn er nu eenmaal om gebroken te worden en na de UK en de VS gaat nu gegarandeerd ook héél België voor de bijl.

Majé

Majé is een Belgische singer-songwriter/pianiste met Togolese roots. Ze is geboren en getogen in het West-Vlaamse Roeselare. Muziek fascineerde haar al van jongs af aan en werd de rode draad in haar leven.  Tijdens de lockdown gaf ze een livestreamconcert via De Centrale en op vrijdag 23 april 2021 lanceerde ze haar allereerste single Loud & Proud. Met haar debuutsingle doet de Belgische artieste, die tevens rechtenstudente is, haar officiële intrede als singer-songwriter en zet daarmee alvast de toon voor wat nog zal komen.  Op 12 november brengt ze alvast nieuw materiaal en twee backing vocals mee. 

Music on Wheels
 

De internationale crew van muziekproject Music on Wheels blaast een mix van Noorse, Portugese en Vlaamse wind door de Centrale.  De meertalige rapverses, de beats en de moves van jonge dansers en muzikanten smolten begin oktober voor het eerst samen tot een energieke en dansbare performance.  Verwacht all things hiphop in de meest brede zin van het woord met onder meer hiphop dj Slice, Bader van Yalla Soundsystem, moderne dans en break waarbij ontmoeting en improvisatie centraal staan.  Eerder vertoond in de straten van Portugal, hier en nu present in De Centrale voor de apotheose van hun Belgisch avontuur om daarna te vertrekken naar het verre Noorden.

Praktisch

zaterdag 12 november 2022

deuren 19:30

20:00 . Rare Akuma
21:00 . Majé
22:00 . Music on Wheels

vvk: € 13
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 10
adk: € 16
kansentarief: € 3,20

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid