do.31.janTurbinezaal

ROSARIO LA TREMENDITA

Delirium Tremens

Rosario La Tremendita – De Krijger - heeft haar naam mee. De zangeres met haar zacht rauwe stemgeluid staat haar mannetje in de flamencowereld. Geboren in de zigeunerwijk Triana, Sevilla en getogen door haar overgrootmoeder en vader in de cante jondo, weet La Tremendita waar en hoe ze de oude zang net dát kneepje moet geven, zodat ze pijn doet.

El pellizco, het geheime wapen van elke goede zanger, is haar natuurlijk gegeven. Flamencodansvernieuwers als Belén Maya, Andrés Marín en Rocío Molina weten haar dan ook te vinden. Met hen toerde ze jarenlang langs de internationale podia.

Met Delirium Tremens, haar derde solo-album, ontpopt la Tremendita zich verrassend als een moderne singer-songwriter. Ze schreef zelf de muziek en de teksten, waarvoor ze inspiratie putte uit de gedichten van Anne Sexton en begeleidt zichzelf op (bas)gitaar. Het album is haar muzikale antwoord op een persoonlijke crisis waar ze ‘bevrijd uit kwam’. De CD ademt overal flamenco uit, maar is tegelijkertijd een stap naar de muzikale vrijheid van een zangeres vroegrijp in de flamenco, op zoek naar nieuwe wegen.

‘Meer flamenco dan Rosario ‘La Tremendita’ is onmogelijk. Wanneer ze een bulería van haar overgrootmoeder La Pescaera zingt, kun je niet om haar heen. En wanneer ze die zonder gitaar zingt is ze huiveringwekkend.  Met haar ‘cante puro’ betovert ze als in een lichtflits en lijkt ze de tijd even stop te zetten. (…) La Tremendita doet de ziel beven en roert in de diepste geheimen van de ziel.’ - Le Monde

'Pura psicodelia jonda - een cocktail van pure psychedelische flamenco' - Diario de Sevilla

Credits
Rosario La Tremendita -  zang, gitaar
Pablo Martin Jones – percussie
Juanfe Pérez – basgitaar

Co-org. Flamenco Biënnale Nederland

De Flamenco Biënnale Nederland is een tweejaarlijks internationaal dans- en muziekfestival met als kloppend hart de flamenco, in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht, Antwerpen (De Roma) en dit jaar ook een beetje bij ons in De Centrale in Gent. 

Rosario La Tremendita is niet alleen te zien en te horen in De Centrale maar ook in het Bimhuis (Amsterdam) én in Andrés Maríns D. Quixote, de openingsvoorstelling van de VII° Flamenco Biënnale in het Internationaal Theater (eveneens in Amsterdam).

Praktisch

donderdag 31 januari 2019

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT