vr.24.febTurbinezaal

SAN MIGUEL FRASER + PEYO PEEV & VLADIMIR VLADIMIROV (#FOTM8)

Fiddlers on the Move #8 – 5 dagen in het teken van de (folk)viool

San Miguel Fraser

Het Keltisch-Iberische vioolduo San Miguel Fraser bestaat uit María San Miguel en Galen Fraser.  Het duo brengt boeiende folkfusion in een unieke, nogal eigenzinnige kamermuziekstijl.  San Miguel Fraser staat voor 100% passie en liefde voor muziek.  Het duo zag het levenslicht eerder toevallig, tijdens de Covid-quarantaine van 2020.  Dankzij de steun van een solidaire folkcommunity haalden ze tijdens een zelf georganiseerd "Stay At Home Festival" meer dan 60.000 euro op met als doel het moreel van werkloze (folk)muzikanten op te krikken en hen financieel te steunen.  

Galen Fraser is een ervaren violist, componist en producer uit Californië.  Met zijn moderne kijk op de Keltische traditionele muziek, toert hij de wereld rond met zijn Galen Fraser Quartet, Soulsha, San Miguel Fraser en het Atlantic Folk Trio

De Castiliaanse violiste María San Miguel studeerde klassieke viool aan verschillende Europese conservatoria, maar is haar roots niet vergeten. Haar vurige vioolspel en soulvolle stem brengen elk publiek in vervoering.

Peyo Peev & Vladimir Vladimirov

Peyo Peev is een gerenommeerde gadulka-speler uit Bulgarije.  Hij werkte samen met o.a. Theodosii SpassovIvo Papasov, Petar Ralchev en Stoyan Yankulov.  Sinds 2019 is Peyo Peev docent aan Academie voor Muziek, Dans en Beeldende Kunsten “Prof. Asen Diamandiev” van Plovdiv.  Hij won tweemaal de Gouden Gadulka, een prestigieuze muziekprijs.  Tijdens Fiddlers on the Move treedt hij op met de Bulgaarse tamburaspeler Vladimir Vladimirov (bij sommige diehard folkliefhebbers  bekend van het Duo Vladimirov-Högstadius dat o.a. te zien was tijdens de eerste (2016) en vierde (2019) editie van Fiddlers on the Move).  

Peyo Peev . gadulka
Vladimir Vladimirov . tambura

foto Peyo Peev © Markus Lackinger

 

Praktisch

vrijdag 24 februari 2023

19:30 deuren . line up tbc

vvk: € 9
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 6
adk: € 12
kansentarief: € 2,40
inbegrepen in de all in pass

Tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid