za.26.novKelderzaal

SEEKAMAN (+ supp. BENKADY & HEARTWASH)

Where is the Justice | cd-voorstelling

Seekaman

Een optreden van Seekaman, Ghanese reggaeband van Gentse bodem kan in twee woorden samengevat worden: “Positive Vibes” …
Abaa Poliwa, aka ‘Stick of Moses’ is naast zanger en gitarist ook de voornaamste tekst -en muziekschrijver van de groep.  Het is een man met een boodschap én een groot muzikaal talent.  Hij  wordt omringd door een keur aan muzikanten en zangeressen die altijd wel zin hebben in een feestje. Seekaman brengt reggae, afrobeat, highlife, … alles overgoten met een pittig Ghanees sausje.
In mei speelden ze nog een fantastisch optreden in De Centrale, samen met de legendarische Skyblasters. Vandaag stellen ze – opnieuw in De Centrale - hun nieuwe cd ‘Where is the justice’.

Benkady ft. Moussa Dembélé

Benkady wil graag mensen verenigen en inspireren over de muzikale grenzen heen. Ze brengen voor u wereldse muziek en dans zonder grenzen, een smeltkroes van Afrikaanse en Vlaamse melodieën, een kruisbestuiving en muzikale ontmoeting van twee culturen, een creatieve explosie. Benkady bestaat uit Bram Felix, een aangespoelde Oostendenaar, die met saxofoon, fluit en creatieve percussie het 'zeetje' doet herleven.  Moussa Dembélé zorgt voor een opzwepend en soms ook ingetogen Afrikaans sfeertje met ritmes uit Burkina Faso op balafoon, kora en djembe. Hij wordt bijgestaan door Siaka Deni Koita en Zouratie Kone, beiden griots afkomstig uit Burkina Faso, waar de muzikale kennis van traditionele instrumenten zoals onder meer de djembé, tama en douns reeds jarenlang wordt doorgegeven. De contrabas van Lara Rosseel geeft het geheel een warme zwoele klank.  Benkady brengt via muziek en dans op de eerste plaats leven in de brouwerij. Er mag dus heel veel gedanst worden.  Myriam Camerlynck geeft alvast het voorbeeld op het podium!

Heartwash

Heartwash is de band rond King Sillah Ishagha, die persoonlijke indrukken uit Afrika en België kneedt tot geëngageerde songs in het Engels en het Mandingo.
De sound wordt gedragen door 8 gedreven muzikanten, die hun strepen reeds meer dan verdiend hebben op uiteenlopende muzikale fronten. Ze willen vooral een positieve boodschap van hoop, vriendschap en verzoening brengen, als tegengewicht voor een wereld die lijkt te verdrinken in negativiteit. Heartwash staat voor authentieke Roots-Reggae uit het hart van Borgerhout, overgoten met een pittige Afrikaanse saus!

Afterparty met Rubi Roots

Rubi Roots (aka Ruben Vanhee) draait al sinds 2002 reggae en aanverwanten, aanvankelijk als medeoprichter van Skylarkin' Sound en Groove Station, tegenwoordig als selector bij High'r Ites uit Leuven, en soms ook solo, of met Caravan Disco. Onder hetzelfde pseudoniem schrijft hij voor Reggae.be, hoofdzakelijk als verslaggever op festivals en dub-evenementen.

Praktisch

zaterdag 26 november 2016

deuren 19u30
aanvang 20u00

Line Up:
20:00 BENKADY ft. Moussa Dembélé
21:30 HEARTWASH
23:00 SEEKAMAN
Afterparty RUBI ROOTS

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


HELENA & PABLO CASELLA


ME YE JAM #1 . Powered by Joram Kundé Boumkwo


BABA ZULA IN CONCERT