di.20.febTurbinezaal

Spiderweb - Embracing 'The Zero Point’ + The Lost Breath

Double Bill - India / Verenigd Koninkrijk / België

Ontdek de magie van twee unieke voorstellingen die je meenemen op een reis van emotie en verbeelding.   Voor haar innovatieve creatie, Spiderweb, werkte de Gentse danseres Maya Sapera nauw samen met Kesha Raithatha uit het Verenigd Koninkrijk en India. Ter ere van de première willen ze de magie van hun synergie delen met een double bill.   Geniet van een avond vol verwondering, waarin de grenzen van het bekende vervagen en nieuwe werelden zich voor je openen.

Spiderweb - Embracing 'The Zero Point’
Dans / muziek / video-art

Een samensmelting van dans, muziek en visuele kunst onthult een magische tocht door het diepste menselijke gevoelsleven.

"Spiderweb" overstijgt de klassieke definitie van een optreden. Met het kloppende hart van een reusachtige trommel en geïnspireerd door het eeuwenoude symbool van het spinnenweb, dat in vele culturen de diepe betekenis van interconnectiviteit, verbondenheid en reflectie draagt, hebben onze kunstenaars hun creatie verhaal geweven.

Het is een verhaal zonder einde, een continuüm van groei dat zich spiraalgewijs ontvouwt, waarbij elk einde een nieuw begin inluidt: the zero point. Kunnen we onderweg in contact komen met de wijsheid van onze emoties?  Deze voorstelling daagt de conventionele grenzen van kunst uit en nodigt het publiek uit om diep na te denken over de creatieve kracht die in ons allen huist. Het herinnert ons eraan dat we allemaal scheppers zijn, of we nu bewust kunst creëren of ons leven vormgeven met onze keuzes en interacties.

Artiesten:
Maya Sapera: dans
Robbe Kieckens: muziek
Leen Minten: muziek
Niko Himschoot: video-art

Met dank aan
Stad Gent (subsidie), Kesha Raithatha (mentoring), Gretel Selusi Vanderdoodt (kostuum), Shanti De Bruyne (kostuum), Danspunt (residentie), De Centrale (première), Danshuis De Ingang (residentie), La Geste (residentie), Eva Pollet (kostuum), Alain Platel (advies), Aakash Odedra Company (residentie), The Curve (residentie), Cultuurloket (financieel advies), CC De Warande (residentie), Reintje Callebaut (coaching), Katalin Trencsenyi & Uniarts Helsinki (mentoring)

_____________________________________________________________________________________

The Lost Breath
Dans “Breathing is the first song of the ancestors”.

Deze avond ben je getuige van een work in progress. The Lost Breath is een deel uit een grotere productie.

Het universum nodigt ons uit om eeuwenoude verhalen uit te dansen en te transformeren in een groot feest. Dit is het begin van een cyclisch ritueel ter ere van stemmen die vanuit de diepte weerklinken. Zo worden verhalen van vrouwelijke voorouders gecatalyseerd via het lichaam en de geest van een danseres. The Lost Breath kwam tot stand met Kesha's bewegingsrepertoire en haar dagboek, waarin ze haar trance ervaringen in gebed en haar belevingen in de animistische traditie neerpende.

Dans: Kesha Raithatha

Met dank aan 
Animistische Begeleiding en Advies: John Luke en Beatrice - Ondersteuning en Mentoring: Karen Wood, G Sian - Soundscape: Deya Dova, Kevin Wrenn, Liquid Bloom, Anilah en 'Sufi' van Nicki Wells voor Aakash Odedra Company - Audio Arrangement: Sanjay Dattani en Kesha Raithatha

Praktisch

dinsdag 20 februari 2024

deuren  . 19:30
voorstelling . 20:00

vvk: € 15
vvk m/ UitPAS, -18j. & groepen +10: € 12
adk: € 18
kansentarief: € 3,60

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24