di.04.aprENTR

THE BOAT BAND XS #3

The Boat Band XS Sessions

The Boat Band XS #3 wordt er eentje met invloeden uit de Himalaya en Latijns Amerika.  Met Raju Thappa (gitaar & vocals), Benedicto Arevalo (vocals), Wim Ricour (percussie), Sven Van Mol (gitaar & bas) en Thomas Noël (bas & keys). En wie weet welke Boat Band matrozen er nog voor verassingen komen zorgen ...

In 2016 meerde de Reno-boot aan in Gent en diende als opvangcentrum voor vluchtelingen. Thomas Noël verzamelde enkele muzikanten onder hen in De Centrale en startte wekelijkse jamsessies. Na verloop van tijd kwamen ook andere muzikanten met een migratie-achtergrond aansluiten en werd The Boat Band geboren. In wisselende bezettingen experimenteert de groep met een repertoire dat deels bestaat uit eigen werk en eigenwijze bewerkingen van muziek uit de thuislanden van de muzikanten.

The Boat Band heeft ondertussen een hele weg afgelegd, met concerten en samenwerkingen met verschillende (sociaal-)artistieke projecten.

Op 31/01, 07/03, 04/04 en 02/05/2023 presenteren we in in ENTR 4 gratis The Boat Band sessies in een wisselende XS bezetting.  

Op 10 juni presenteren we dan een THE BOAT BAND XL concert in De Centrale zelf.  Meer info en tickets vind je binnenkort op onze website en social media-kanalen.

Maar voor nu ... meet 'The Boat Band XS' #3!