zo.18.novKelderzaal

TULP VERTELT // ISTANBUL EKSPRES

MUZIKALE VERTELLING VOOR KINDEREN

"Tulp vertelt" is een voorstelling van Hilde De Clercq (vertelling, zang, oosterse percussive) & Osama Abdulrasol (qanoen, projecties) voor kinderen van 6 tot 11 jaar en hun familie. 

---

In Istanbul is een museum dat een beetje gevaarlijk is (maar wel spannend). Er ligt een boek dat mensen kan opslorpen en ontvoeren. Kom kijken, en laat je meenemen naar een magische wereld vol kleur en klank. Niet bang zijn, Tulp brengt je heelhuids terug!


… over het paarse viooltje dat haar kleur kreeg uit de doos van de schoenenpoetser, de tulp die de rok van de dervish is in haar vrije tijd, de olijfboom die zou oud is dat hij de opa van mijn opa nog heeft naar school zien gaan, …

Deze negende editie van het Istanbul Ekspres festival is opnieuw even verscheiden als de stad zelf is. Alle facetten zitten in het programma vervat. Het bruisende leven van de metropool in de songs van Can Bonomo, Kalben en Göksel. De nostalgie naar het Istanbul van de jaren 30, toen de salons welig tierden, in de muziek van Gaye Su Akyol. Het uitbundig feesten en dansen tijdens de Fasil avond. De rijke Ottomaanse traditie bij Incesaz en de smeltkroes van culturen in de festivalproductie Bright Bridges, waarbij Turkse, Roemeense en Belgische muzikanten elkaar vinden.
Het leven van een wereldstad op maat van een muziekpodium. Muziek die ontroert, beroert en doet dansen. Hoşgeldiniz!

Praktisch

zondag 18 november 2018

Deuren 12:30
Aanvang 13:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT