za.05.mrtTurbinezaal

UKWEZI

Traditionele dans en trommels uit Rwanda

De Rwandese traditionele dansen van de groep UKWEZI staat bekend als één van de mooiste dansen ter wereld.  Ze verschillen zowel in in ritme als in  bewegingen heel sterk van de meeste traditionele dansen uit Afrika.  De mannen houden tijdens het dansen een speer en een schild vast, symbool voor de krijgers.  De vrouwendans is sierlijk en sexy en wil in de eerste plaats de schoonheid van de vrouw tot uiting brengen. De Rwandese dans is overweldigend om te zien en heerlijk om zelf te dansen: elegant en toch boordevol vuur.

Het INGOMA TROMMEL-ENSEMBLE uit 6 tot 10 trommels en evenveel uitvoerders.  Naar toonhoogte worden drie types trommel onderscheiden: de ishakwe, de inyahura en de igihumurizo.

En na de voorstelling is het uiteraard tijd voor het publiek om zelf te dansen tijdens een spetterende afterparty!

De Antwerps-Rwandese vereniging UKWEZI vzw bestaat sinds 2007 (in 2005 gestart als feitelijke vereniging).  De VZW heeft tot doel de promotie van Rwandese cultuur en ontspanning in België en ontwikkelingssamenwerking.  UKWEZI vzw steunt met haar project “BIG PIG - varkenshouderij” meer dan dertig mensen van drie coöperatieven in de districten Kayonza, Kirehe en Nyagatare, in de oostelijke Provincie van Rwanda. In Rwanda zelf is UKWEZI vzw een lokale NGO die opereert onder de naam van UKWEZI FARMING NGO.

Praktisch

zaterdag 05 maart 2016

Deuren: 19u30
Aanvang voorstelling: 20u00

Afterparty vanaf 22u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT