za.07.meiDe Centrale

USAF#04

URBAN SPORT & ART FESTIVAL

Een uitzonderlijke Sorry, Not Sorry-editie (*) van USAF 2016 staat garant voor een gevarieerd jongerenprogramma, zowel indoor als outdoor en ditmaal volledig in het teken van “kunst op straat”. In de line up heel wat dansscholen, breakdance 4vs4 battle, beatbox battle, workshops, demonstraties, toonmomenten en creatieve jeugdtrajecten. Voor deze editie staat bovendien de samenwerking met End of the weak geprogrammeerd die hun preselecties van hun MC Battle in De Centrale een plaats geven!

Co-organisatie: Rhythm Naturals

(*) Sorry, Not Sorry laat de 192 dagen straatkunst uitmonden in een heus festival op 7 & 8 mei.  Naast de reeds gerealiseerde graffiti-muren en kunstwerken wil Sorry, Not Sorry met dit festival het grote publiek laten kennis maken met straatkunst in al zijn mogelijke uitingsvormen.
op zaterdag 7 en zondag 8 mei wordt de buurt in en rond De Centrale het kloppend hart en meetingpoint van het festival. In De Centrale wordt er het hele weekend gedanst. Op zaterdag is USAF aan de beurt (Urban Sport and Art Festival) en op zondag Danspunt met “Who’s the boss”.  Buiten, rond De Centrale is er van alles te beleven. Een beeldend kunstenparcours gecureerd door Ben Benaouisse i.s.m. met verschillende Gentse galeries en off-spaces, een spectaculair print-evenement DRUKOPSTRAAT van Topocopy, dance battles, DJ’s, urban running and sports, skateboarden, verschillende performances, een street art wandeling met gids, een Art Book Fair bij 019 op Dok Noord met een graffiti-jam in de grindbakken, kunsthappenings bij de skate en graffiti kunstenaars van Kapow, alsook verschillende workshops voor het hele gezin, gaande van workshop Hip hop, food en andere graffiti, guerilla gardening, zeefdrukken met graffiti kunstenaars en Inktopus, Sens Unique, een kunstenparcours in de Dampoortstraat van Wisper vzw en Graffiti vzw. enzovoort.

Praktisch

zaterdag 07 mei 2016

13:00 – 22:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI