wo.17.aprKelderzaal (staand)

Zouratié Koné & The Astral Synth Transmitters + soFa elsewhere // AFGELAST

Elektrik B'zar . Electro Mandingo Groove

Zouratié Koné is een griot, afkomstig uit Bobo Dioulasso in Burkina Faso. Hij is niet alleen componist, zanger en muzikant, maar ook een vakman in het maken van traditionele muziekinstrumenten zoals de balafon, ngoni, kora, sprekende drum en djembé.  Doordrenkt van de orale cultuur van de Bwaba, beheerst deze getalenteerde muzikant honderden ritmes en een breed repertoire aan liederen uit het Mandingo-gebied van West-Afrika.

Samen met The Astral Synth Transmitters waagt Zouratié Koné zich aan een spannende ontdekkingstocht naar de onbekende en futuristische grenzen van de hedendaagse griotmuziek. Zouratié's authentieke stem en instrumentale virtuositeit vormen een mooi contrast met de originele gedubde synths.

Verwacht een scala aan ritmes, gekruid met de talking drum en tal van vette lo-fi tape-effecten. De composities leiden de traditionele instrumenten weg van hun traditionele habitat, richting nieuwe oorden. Je hoort een mix van folk, wave, dub, club en pop, vaak verrassend, soms verward maar altijd harmonieus samen. Je wordt meegenomen naar een nieuw hoofdstuk van wat vroegere generaties “wereldmuziek” noemden.

  • Ngoni, Kora, Voice, Talking Drum: Zouratié Koné
  • Synths: Eric Renwart
  • Production: soFa elsewhere
  • Management: Electro Mandingo

We zijn ook heel blij met soFa Elsewhere als supportact! Als DJ en producer is hij wereldwijd bekend voor zijn diepgaande muziekverzameling en eclectische stijl. Naast optredens focust hij eveneens op muziekproductie en hij werkte samen met invloedrijke artiesten en labels over de hele wereld.

Praktisch

woensdag 17 april 2024

Jammer genoeg wordt dit concert afgelast.

deuren + warm up . 19:30
concert . 20:30

vvk: € 13
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 10
adk: € 16
kansentarief: € 3,20

vroege vogels : € 7 (beperkt in aantal en tijd)

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT