vr.06.oktDe Centrale

#Gent2030 . doeners & (om)denkers

3 t.e.m. 7 okto­ber 2023 / Verspreid over onze stad

De Stad Gent hoopt in 2030 Europese Culturele Hoofdstad te worden en zet die kandidatuur dit jaar al in de verf met een  dagen durend stadsfestival. De Centrale is een van de gastlocaties tijdens dit groots opgezette 'Doeners- en (om)Denkersfestival'.  Tijdens het festival, dat gecoördineerd wordt door het Gentse Kunstenoverleg, zijn er in de hele stad 130 verschillende activiteiten. Het gaat onder meer om workshops, filmvertoningen, debatten, filosofische boottochten, wandelingen en dans- en jamsessies.  hieronder vindt u informatie over de activiteiten die plaatsvinden in De Centrale.

Van hier en van elders
Is belonging gelinkt aan een plek? welke plekken hebben voor jou betekenis? Wat betekent het om een plek te moeten achterlaten en te verbinden met een andere plek? We inspireren zelf met verhalen van onze Bulgaarse volwassenen en jongeren en nodigen uit om jouw eigen plekkenverhaal te delen.
- Straathoekwerk Stad Gent - Meer info

De Textielindustrie
Filmmakers Idries Bensbaho en Sidi El Omari duiken in het leven van Marokkaanse textielarbeiders die naar Gent kwamen in de jaren ‘60. Verhalen van Marokkaanse pioniers in de textielindustrie krijgen een plek binnen de Gentse migratie- en textielgeschiedenis. We kijken naar de documentaire en gaan in gesprek met de makers.
Meer info

Workshop klimaatadaptatie in de wijk
Wat zijn de effecten van klimaatverandering in onze wijk? Hoe kunnen wij als wijk samenwerken om ons aan te passen aan klimaatverandering? En kan het parkje naast ENTR een groene, verkoelende corridor worden?
- Greentrack Gent - Meer info

Amal Gent Park ?
Een droom: Het Amal Gent-park kan het onstuimig kloppend hart worden als Open Diversiteitscampus van Gent. Hier vinden nieuwkomers en alumni zichzelf terug en maken ze met vol potentieel de toekomst van zichzelf én van Gent en alle Gentenaars beter: sociaal, economisch, cultureel. We gaan hierover graag in gesprek met geïnteresseerden. 
- Amal & De Centrale - 

FOOD !
Geniet van het heerlijke veggie nationale gerecht van Egypte: Koshari! Een ideaal gerecht om later op de avond te genieten van een mooi concertje (betalend) "just around the corner" : GAÏSHA!
Meer info

Off the record but just around the corner !
GAÏSHA . ANA AÏCHA ALBUM TOUR (€)

Meer info & Tickets

 

Praktisch

vrijdag 06 oktober 2023

Turbinezaal
14:00 - 15:00 . Van hier en van elders
15:15 - 17:15 . De textielindustrie

Danslokaal
14:00 - 15:30 . Workshop klimaatadaptatie in de wijk

Luifel ENTR
14:00 - 16:00 . Amal Gent Park ?

Alle sessies zijn gratis en vrij toegankelijk, de organisatie vraagt wel te registreren via de website van Gent2030.

Binnenkoer De Centrale . Foodcontainer ENTR
18:30 - 20:00 KOSHARI ! (€)

Dankzij ENTR kan je tussen 18:30 en 20:00 en tegen een kleine vergoeding ook iets eten op deze festivaldag.  Om het voor de mensen van ENTR haalbaar te maken, vragen we een vinkje te zetten als je registreert voor een van de activiteiten.

REGISTREER 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Niet alles maar veel begint bij luisteren


Can You See Us . Rhythm of Words Between Us


KERSTBOOM.BAL