wo.05.junKelderzaal

Mildlife ★ Democrazy

Strakke mix van jazzy gitaren, funky grooves en spacey synths

Vijf jaar na hun vorige passage door Gent komt het Australische Mildlife terug mét nieuw materiaal. Op hun derde studioalbum Chorus koppelt Mildlife persoonlijke microkosmische betekenis aan een macrovisie van bovenaf. Chorus is het geluid van afzonderlijke entiteiten die samensmelten tot een wonderlijk geheel. Het is harmonieuze saamhorigheid en feestelijke symbiose. En het is de ultieme verklaring van de band van hun borderline mystieke eenheid, hun verenigde theorie van groove.

"Chorus gaat over het samenkomen van ongelijksoortige elementen. Niet in een soort utopische esthetiek waar alles perfect werkt, maar in de natuurlijke stroom en staat der dingen," deelt Jim Rindfleish van de band. "Het gaat over kosmische compatibiliteit en chemie: wat zorgt ervoor dat dingen werken? Niet alleen wat de band laat werken, maar wat maakt goede muziek, kunst of liefde? Het is het ritme van de natuur".

Na Automatic uit 2020 en Phase uit 2017 is Chorus de meest optimistische plaat van Mildlife. Het is een sonisch testament van de niet aflatende adoratie van de band voor de betoverende sferen van psychedelische en kosmische klanken uit de jaren '70. Als je dieper graaft, ontdek je Poolse jazz, Italiaanse disco en een vleugje hedendaagse elektronische klanken. Chorus is de dans van een uitdijend en inkrimpend universum - de groove is altijd en eeuwig, cyclisch en evoluerend.

Chorus mag dan een album zijn van individuele tracks, bandleden en ervaringen, maar het is meer dan de som der delen. Het zijn microscopische deeltjes die nieuwe mineralen vormen of overlappende maatsoorten die in elkaar klappen in een generatieve creatie. Met de release van Chorus heeft de band opnieuw een portaal geopend naar hun unieke rijk van ritmische gemeenschap. Stap in de stroom.

Chorus verschijnt op 1 maart 2024 op Heavenly Recordings. 

Lees meer ...

Praktisch

woensdag 05 juni 2024

  • deuren . 19:30
  • voorverkoop . € 16
  • avondkassa . € 19

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


DOKFEESTEN 2024