za.17.decDe Centrale

PAINTING NIGHTS #8

Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Voor deze editie trekken we naar de voormalige elektriciteitscentrale van Luminus in Gent.  De Centrale, de boeiende cultuur- en ontmoetingsplek die vandaag huist in en rond de Turbinezaal, zet op zaterdag 17 december de poorten open naar de industriële krochten van het gebouw. Welk hoekje neem jij voor jouw rekening?

Waar beter de warmte opzoeken tijdens koude wintermaanden dan ín ‘de chauffage van Gent’? In de jaren 80 van de vorige eeuw werden de generatoren van de stedelijke elektriciteitscentrale aan Ham koud gezet. Vandaag vind je er De Centrale, een warm en bruisend nest met veel aandacht voor de kracht van diversiteit. En daar, verstopt achter de concertzaal, schuilt de oude Turbinezaal. Twee verdiepingen met gigantische generatoren en een oneindig buizennetwerk: daar halen we samen met heel wat andere schilders één avond de penselen boven.

Zoals bij iedere editie van Painting Nights draait het niet om het resultaat, maar om het schilderplezier op een inspirerende plek. Schilder Bart Spitaels neemt je die avond mee in zijn fascinatie voor industriële parels. Hij vindt inspiratie in buizenstelsels, (al dan niet werkende) machinerieën of elektriciteitsplannen, en kijkt als docent maar wat graag mee over je schouder om je verder te helpen.

Org. KUNSTWERKT

Praktisch

zaterdag 17 december 2022

17:00 - 22:00

Tickets €15
(inbegrepen: rondleiding in actieve Luminus-centrale, broodje, schildersezel ter beschikking, koffie/thee)

Meer info ? zoe@kunstwerkt.be

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KERSTBOOM.BAL


AFRO-LATINA PARTY


BAL FINAL