za.29.aprTurbinezaal & Kelderzaal

#AFF23 . Twist à Bamako + Concert Buadee & Band

Afrika Filmfestival Gent 2023

TWIST À BAMAKO (MALI TWIST) van Robert Guédiguian (Frankrijk/Senegal, 2021)

Cast: Alicia Da Luz Gomes, Stéphane Bak, Isaka Sawadogo, Saabo Balde

Gesproken: Frans / Ondertiteld: Engels

1962. Mali geniet van zijn pas verworven onafhankelijkheid. De jeugd van Bamako danst de twist op Westerse rock-‘n-roll muziek en droomt van politieke vernieuwing. Samba, de zoon van een rijke koopman, leeft het revolutionaire ideaal na. Hij reist door het land om de bevolking de deugden van het socialisme uit te leggen. Maar naast zijn liefde voor de partij koestert hij ook grote liefde voor dansen. Tijdens een missie in de hoofdstad ontmoet hij Lara: een jong meisje dat onder dwang is getrouwd en wiens schoonheid en vastberadenheid Samba overweldigt. Maar zowel Samba als Lara weten dat hun liefde bedreigd wordt.

BUADEE & BAND (Slotconcert) . 22u30 in de Kelderzaal

Edward Buadee, geboren in Ghana, kwam in 1984 naar België en voordat iemand het in de gaten had was Skyblasters geboren. De band trad op tijdens de Gentse Feesten, Pukkelpop, Lokerse Feesten, Sfinks Festival, Seaside Festival en Mano Mundo. Maar na vijf jaar besloot de band uit elkaar te gaan, tot spijt en ongeloof van iedereen. Tot tevredenheid van de fans volgden meerdere reünies. De immer lachende Edward Buadee kwam in de jaren negentig terug met een eigen band, simpelweg BUADEE genaamd waarmee hij een eigen repertoire uitbouwde en na 3 singles, de cd’s “WHY” en “TAKE IT EASY” uitbracht.  Nu in 2023 pikt BUADEE die draad weer op en presenteert op 29 april 2023 oud en nieuw repertoire met een solide nieuwe band. Good vibes gegarandeerd.

Afrika Filmfestival Gent is een initiatief van het Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent in samenwerking met De Centrale, Senegal Bantamba, KoumaLink, S-EAU-S SAHEL, HOURRA!!! Burkina Faso, Afrika Filmfestival Leuven en Cultuur Gent.

Praktisch

zaterdag 29 april 2023

deuren 19:30
start 20:00

  • Hoofdfilm . Twist à Bamako (Mali Twist) (2 u. 9 min.)
  • Slotconcert met BUADEE & BAND (22:30)

vvk . € 15
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen . € 12
adk . € 18
kansentarief . € 3,60

Tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yaşasin Kabare . Theater Binfikir