* Labyrinth * De Ottomaanse makam *VOORBIJ*

m/ Derya Türkan

Deze workshop richt zich op de muziek, composities, stijlen en cultuur van Turkse, Griekse, Armeense en Joodse musici uit Istanbul gedurende de 18e en 20e eeuw. Terwijl de 17e eeuw de periode markeerde waarin de unieke stijl van de Ottomaanse muziek zich ontwikkelde, wordt de 18e eeuw erkend als de fase waarin de stijl zijn hoogtepunt bereikte. Bekende componisten zoals Nayi Osman Dede, Tabi Mustafa Efendi, Tanburi Zaharya, Dilhayat Kalfa en Sultan Selim III speelden een cruciale rol in de Ottomaanse muziek van die tijd.

Via deze workshop willen we een brug te slaan tussen het verleden en vandaag. We verkennen met name de vroege 20e eeuw door moderne componisten zoals Tanburi Cemil Bey, Refik Fersan en Serif Muhiddin Targan te onderzoeken, waardoor we de evolutie van deze muziek kunnen vergelijken en analyseren.

De specifieke makams en composities voor deze workshop worden op een later moment bekendgemaakt.

Deze workshop staat open voor instrumentalisten die kennis willen maken met de kunst van de modale muziek via zowel het klassieke als het hedendaagse repertoire.

Derya Türkan, een van de meest vooraanstaande figuur op gebied van de Turkse klassieke en Ottomaanse muziek, leidt deze workshop waarin hij zijn unieke kemençe-stijl en expertise in makam-muziek deelt. Hij verkent tijdens dze workshop de klassieke en traditionele makam-repertoires, met heel veel ruimte voor improvisatie.

Praktisch

De workshops vinden plaats van 1 t/m 4 april van 10:00 tot 17:00, met een lunchpauze van 12:30 tot 14:00.

Bekijk alle data

Niveau
gemiddelde/gevorderde instrumentalisten/vocalisten

€ 200 (standaardtarief)
€ 40 (kansentarief)

In deze prijs zijn gratis tickets voor de Labyrinth-concerten op 2 en 3 april inbegrepen

Inschrijvingen Afgesloten

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: