AARDBEVING TURKIJE-SYRIE

Op 6 februari werden Turkije en Syrië getroffen door twee bijzonder zware aardbevingen. De ravage is enorm, zowel materieel maar vooral menselijk. De beelden gingen de wereld rond en staan op ons aller netvlies gegrift.

Heel wat medewerkers van De Centrale voelen zich enorm betrokken - sommigen hebben kennissen, vrienden en familieleden onder de slachtoffers - en willen via de organisatie van een MUZIKAAL BENEFIET hun bescheiden bijdrage leveren aan de hulpacties voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Kom ook jij je steun betuigen voor de slachtoffers van de aardbevingen?
Zak dan af naar De Centrale voor tal van hartverwarmende concerten en hapjes!

zondag 12.02.23 . 12:00 tot 20:00
De Centrale . ingang Ham 72, 9000 Gent
inkom 20 €

De opbrengst van het benefiet zal integraal worden overgemaakt aan Rode Kruis-Vlaanderen.

Het ingezamelde geld wordt via de nationale verenigingen gebruikt voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen werden door de aardbevingen. Het Rode Kruis-Vlaanderen staat in nauw contact met die nationale verenigingen in het gebied.

De Turkse Rode Halve Maan en de Syrische Rode Halve Maan kunnen alle ondersteuning gebruiken. Meteen al van bij aanvang van de ramp boden zij de meest acute hulp aan, gaande van reddingsoperaties in de getroffen gebieden, over het verlenen van medische hulp tot het voorzien van huisvesting voor de slachtoffers die geen onderdak meer hebben.

Je kan natuurlijk ook online een gift doen via de website van Rode Kruis-Vlaanderen of storten op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding 'Aardbeving'. Vanaf 40 euro is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Line up to be announcedDit artikel verscheen op en gaat over in de categorie


Bekijk alle nieuwsberichten