Oproep - Sociale Impact van Muziek Maken

Dēmos en het onderzoekscentrum SIMM zijn op zoek naar organisaties of initiatieven die de maatschappelijke positie van burgers verbeteren via het actief beoefenen van muziek. Deze zoektocht is voor een ronde tafel moment dat we organiseren op dinsdagnamiddag 16 januari 2018 in De Centrale in Gent om praktijkorganisaties en onderzoekers die met dit thema bezig zijn bij elkaar te brengen. De deelnemers wisselen dan uit over het thema en detecteren onderzoeksbehoeften waarmee SIMM aan de slag kan.

SIMM (Sociale Impact van Muziek Maken) is een onafhankelijk en internationaal onderzoekscentrum. Het werd in 2017 opgestart en zal vanaf het academiejaar 2018-2019 onderzoeksprojecten onthalen.

Kunstenaars, maatschappelijk werkers, pedagogen, psychologen, politicologen en sociologen worden uitgenodigd om hun onderzoek voor te stellen. Ze worden dan begeleid dankzij de uiteenlopende expertise van medewerkers vanuit verschillende faculteiten die bij het onderzoekscentrum betrokken zijn.

Heb jij interesse om deel te nemen aan deze ronde tafel of wil je graag jouw praktijk aan ons kenbaar maken? Laat het ons dan weten! Stuur een mailtje met een korte beschrijving van je project of organisatie naar An Van den Bergh via an.vandenbergh@demos.be of naar Lukas Pairon via lukas.pairon@simm-platform.euDit artikel verscheen op en gaat over in de categorie Algemeen


Bekijk alle nieuwsberichten