Inspiratiemoment – Vaardigheden & competenties in participatieve muziekprojecten

Op vrijdag 2 februari 2024 organiseren Muziekmozaïek en Academic Chair Jonet/CESAMM i.s.m. De Centrale en Ha Concerts (CESAMM HUB-partners voor de provincie Oost-Vlaanderen) een inspiratiemoment voor muzikanten en sessieleiders in participatieve muziekprojecten.

Het inspiratiemoment wordt ingeleid door Dr. Jo Gibson van York St. John University en Dr. An De bisschop van Universiteit Gent met een praktijkgerichte lezing over vaardigheden en competenties die muzikanten nodig hebben in het begeleiden van participatieve muziekprojecten.

Nadien volgt een concrete inkijk in het Erasmus+ project Crossing Borders, Sharing Songs van de muziekorganisaties kleinVerhaal (België), Flotsam Sessions (Verenigd Koninkrijk) en Orchestre Partout (Nederland). Muziekmozaïek volgde dit project en bundelde de geleerde lessen in een online publicatie. Deze gaat onder meer in op de methoden die gebruikt worden in deze projecten om met diverse groepen muziek te creëren. Aan de hand van concrete videofragmenten en workshops krijg je tips mee over samen musiceren in een cultureel diverse context. We gaan samen (akoestisch) musiceren, dus breng je instrument mee!

Alle info << klik hier >>Dit artikel verscheen op en gaat over in de categorie


Bekijk alle nieuwsberichten