do.15.decKelderzaal

LA LETTRE A #02

Een literaire avond met Mustafa Kör

Onder de noemer La Lettre A organiseren Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale een literair project met een focus op werk van auteurs met een migratieachtergrond.
Ons taalgebied kent veel uitstekende jonge en oudere schrijvers, maar de stem van auteurs met een migratieachtergrond horen we iets te weinig. Toch zitten er in de lagere scholen in onze steden steeds meer kinderen met een migratieachtergrond op de banken. Ook zij worden de lezers en verhalenvertellers van morgen. Literatuur is een uitgelezen middel om andere en nieuwe stemmen hun perspectieven op de wereld te laten verkondigen.

In het seizoen 2016-2017 slaan Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale de handen in elkaar. We organiseren 4 literaire avonden waarbij telkens een auteur met een migratieachtergrond zijn of haar boek komt voorstellen en bespreken. Elke avond wordt ingeleid door een toonaangevende stem die het geloof in een veerkrachtige en diverse samenleving vertegenwoordigt. In overleg met het publiek, ten slotte, willen we een schrijfacademie in het leven roepen die zich vooral richt tot jongvolwassenen met een migratieachtergrond.
Voor deze 2de sessie komt Mustafa Kör naar De Centrale.

Het leven van Mustafa Kör biedt stof genoeg voor een dikke roman. De Limburgse schrijver emigreerde op zijn derde van Turkije naar ons land en is al twaalf jaar aan een rolstoel gekluisterd na een ernstig ongeval. Een geluk bij een ongeluk want de rolstoel deed hem kennis maken met literatuur. En de literatuur nodigde hem uit zelf te beginnen schrijven. Zo debuteerde hij 3 jaar geleden met De Lammeren.

Praktisch

donderdag 15 december 2016

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)