CURSUSSEN VOOR KINDEREN

bağlama & darboeka

Darboeka Kleuters (vanaf 4 jaar)
Houdt je kleuter van trommelen, muziek maken, liedjes zingen, dansen? Dan is deze lessenreeks misschien iets voor je kleine lieveling!  De darboeka, een oosterse vaastrom, staat weliswaar centraal, maar er wordt ruimer gewerkt.  Met ritmespelletjes, liedjes, soms zelfs een dansje, onderzoeken de kinderen hun eigen ritmische mogelijkheden, die dan op het instrument worden toegepast.

Darboeka Kinderen (6-12 jaar)
Deze lessenreeks is bedoeld voor kinderen die zich graag uitleven op een trommel.  We werken op de darboeka, een oosterse vaastrom, die met de hand bespeeld wordt.  We leren basistechnieken op het instrument, en werken rond ritmes die we op het gehoor leren spelen.  Notenleer of muzikale voorkennis is dus niet nodig. En speelplezier is gegarandeerd!

Bij de kinderen en de kleuters staat de darboeka weliswaar centraal, maar er wordt ruimer gewerkt. Met ritmespelletjes, liedjes, soms zelfs een dansje, onderzoeken de kinderen hun eigen ritmische mogelijkheden, die dan op het instrument worden toegepast.

Bağlama Kinderen (8-12 jaar)

Met deze cursus bağlama richten we ons specifiek op kinderen van 8 tot 12 jaar.  De bağlama is moeilijker dan pakweg percussie en vergt een zekere handigheid, daarom is het aanbevolen om vanaf 8 jaar te beginnen.

De bağlama (of saz) is het meest populaire instrument in de Turkse (volks)muziek. Het instrument is een langhalsluit met een kalebasvormige klankkast, een lange smalle hals en drie dubbele snaren.
Een eigen instrument is niet echt nodig (er zijn een aantal instrumenten beschikbaar in De Centrale) maar wel handig. Eerst verken je het instrument, startend met de ritmiek, wat het beste aanknopingspunt is. De bağlama is moeilijker dan pakweg percussie en vergt een zekere handigheid. De bağlama kent heel veel varianten: van de kleine cura tot de grote divan bağlama.  

Nassiba, Arwen en Ceylin leren je de darboeka kennen

Ontmoet Nassiba, Arwen en Ceylin, 3 fantastische cursisten Oosterse percussie in Muziekateliers De Centrale! Ze kregen het darboeka spelen snel onder de knie. Heb je ook interesse? Inschrijven is mogelijk via https://www.decentrale.be/nl/muziekateliers/cursus/oosterse-percussie-darboeka-en-bendir

Posted by De Centrale on Wednesday, August 4, 2021
Praktisch

darboeka
Kleuters (4+)
woensdag 13:30 - 14:30
Kids beginner (6-12j.)
woensdag 14:30 - 15:30
Kids gevorderd (6-12j.)
woensdag 16:00 - 17:00

bağlama
Kids (8-12j.)
woensdag 15:30

Bekijk alle data (Darboeka Kleuters 4+)
Bekijk alle data (Darboeka Kids beginner 6-12j.)
Bekijk alle data (Darboeka Kids gevorderd 6-12j.)
Bekijk alle data (Bağlama Kids 8-12j.)
Inschrijven Darboeka Kleuters 4+ Inschrijven Darboeka Kids beginner 6-12j. Inschrijven Darboeka Kids gevorderd 6-12j. Inschrijven Bağlama Kids 8-12j.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: