PERCUSSIE & BAĞLAMA VOOR KINDEREN

Hilde De Clercq

Welkom bij deze speciale lessenreeks voor kinderen die dol zijn op tokkelen of trommelen!  

Ontdek samen met İskender Arıcı de betoverende klanken van de baǧlama en leer spelen op dit populaire instrument uit de Turkse volksmuziek. Een eigen instrument is niet nodig (beschikbaar in De Centrale), maar is wel handig. Verken eerst het instrument, beginnend met ritmiek als basis. Baǧlama spelen vergt enige vaardigheid, maar de beloning is onvergetelijk! Meld je nu aan voor deze boeiende cursus! Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar!

İskender komt uit een muzikale familie. Hij is afkomstig uit Turkije en geeft ondertussen al meer dan 15 jaar les in De Centrale. Hij studeerde in Turkije aan de muziekacademies van Deniz Güneş en Musa Kurt, beiden gerenomeerde sazspelers. Voor zijn lessen put hij uit het rijke muzikale repertoire van de Turkse volksmuziek.

 

Hilde De Clercq heeft deze speciale reeks Oosterse percussielessen ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De lessen focussen op de darboeka, een handbespeelde vaastrommel. Basisvaardigheden worden aangeleerd en ritmes worden op gehoor gespeeld. Noten lezen of muzikale kennis is niet vereist. Het draait in de eerste plaats om spelplezier! 

Hilde is een veelzijdige muzikante met passie voor Turkse muziek. Ze beheerst westerse muziek, oosterse percussie en zang. Als percussioniste, zangeres en bewegingskunstenaar treedt ze op in diverse groepen en geeft ze concerten in België, Turkije en Europa. Daarnaast creëert ze kindervoorstellingen, werkt ze als zangcoach en helpt ze bij het samenstellen van Turkse muziekkanalen voor een digitaal platform.

Praktisch

Bağlama Kids . alle niveaus [8-12]
woensdag 17:00 - 18:00

Percussie Kids . niveau 1 [6-12]
woensdag 16:00 - 17:00

Percussie Kids . niveau 2 [6-12]
woensdag 17:00 - 18:00

 

Bekijk alle data (Bağlama Kids . alle niveaus)
Bekijk alle data (Darboeka kids niveau 1)
Bekijk alle data (Darboeka kids niveau 2)

Kostprijs

€ 90 (standaard)
€ 18 (kansentarief)

Inschrijvingen Bağlama Kids . alle niveaus Afgesloten Inschrijvingen Darboeka kids niveau 1 Afgesloten Inschrijvingen Darboeka kids niveau 2 Afgesloten

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: