De Centrale weer open!

De Centrale sinds maandag 13/06 weer open voor het publiek.

De Centrale ging op maandag 13 juni weer open voor het publiek. Metingen toonden geen aanwezigheid van asbest aan in de lucht. Publiek is terug welkom en het personeel kon terug aan het werk.

In de Centrale werd al eind de jaren ‘90 een asbestsanering uitgevoerd. Bij recente staalnames van het stof in de oude technische kelderruimtes die niet worden gebruikt door het publiek, is in een beperkt aantal stalen asbest vastgesteld.

Uit voorzorg werden alle activiteiten in de Centrale even opgeschort, ook voor het personeel. Met bijkomende metingen kregen we zekerheid dat er geen asbest in de lucht aanwezig is.

Donderdag 9 juni is door een gespecialiseerde firma de luchtkwaliteit gemeten. Er is daarbij onder andere intensief gebruik gesimuleerd met ventilatoren. Er zijn geen asbestvezels in de lucht vastgesteld, waardoor de Centrale terug open kan voor het publiek en het personeel.  De Stad besliste wel tot het grondig reinigen van de volledige technische kelderruimte.Dit artikel verscheen op en gaat over in de categorie Algemeen


Bekijk alle nieuwsberichten